УМАНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС №17

"Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"
Уманської міської ради Черкаської області

Новини

Оголошення:

На сайті Комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» розпочала функціонування «Дистанційна школа для учнів» (за посиланням https://bit.ly/3oD31He. Контент «Дистанційної школи для учнів»  містить 10-ти або 15- хвилинні навчальні відео пояснення нового матеріалу з усіх основних навчальних предметів для 5-11 класів, підготовлені кращими вчителями Черкащини.

Для учнів початкових класів розміщені відео з таких навчальних дисциплін: математика (з 1 по 4 класи); українська мова (з 2 по 4 класи).

«Не пам’ятаючи свого минулого нація не має майбутнього» 

«Не пам’ятаючи свого минулого нація не має майбутнього».  На жаль, історія нашого народу має багато трагічних сторінок і одна з них – це Голодомор 1932-1933-х років. 28 листопада 2020 року є Днем пам’яті  Голодоморів  та політичних репресій. Кожен свідомий українець долучиться цього дня до Всеукраїнської  акції  та запалить о 16.00 год Свічу пам’яті  у знак скорботи за загиблими.

25 листопада учні 7 класу (класний керівник Козиненко Т.М.) на виховній годині пригадали ті трагічні події та вшанували пам'ять замордованих голодом українців хвилиною мовчання

27 листопада у НВК №17 педагогом-організатором , а також класним керівником 5 класу Іщенко В.П. було проведено інформаційні хвилинки , присвячені пам’яті жертв Голодомору. Учні 6-7 та 11 класу   запалили свічку пам’яті , а  учні 5 класу  виготовили квітки-незабудки паперу і прикріпили на панно карти України в знак скорботи за загиблими в часи Голодомору. 

«Не гроші роблять людину щасливою, а людяність»

Відкритий урок із зарубіжної літератури в 6 класі НВК №17 (учитель Кравець В.М.) на тему  «Динаміка образу Скруджа, причини його духовного переродження» (за твором Ч. Дікенса «Різдвяна пісня в прозі») проходив під девізом «Не гроші роблять людину щасливою, а людяність». Учні з’ясовували причини деградації та еволюції  Скруджа, розмірковували над проблемами людського буття й тим, що потрібно людині для щастя, вчилися співчувати, поважати близьких та рідних людей. До уроку діти підготували інстаграм-сторінку Скруджа, фейсбук-сторінки героя до духовного переродження та після подорожей із духами Різдва, комікси за змістом повісті. На завершення уроку учні прикрасили ялинку іграшками із  побажаннями головному герою повісті «Різдвяна пісня в прозі» та своїм однокласникам. І хоча до Різдва ще далеко, але атмосфера цього світлого свята оселилася в душах та настрої дітей.  Головне, що шестикласники  зрозуміли: щастя не в грошах, а в сімейному затишку, добрих справах, милосерді.

Конкурс "Наш дружній клас" 

Шляхом голосування обираємо найдружніший клас. 

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

8 клас

9 клас

10 клас

11 клас

22 листопада відбувся ІІ  етап Всеукраїнської олімпіади з екології.

Щиро вітаємо ученицю 10 класу Метельську Марію та учня 11 класу Товстюка Романа  з перемогою.
Учнів підготувала учитель Саморуха Л.В.

Ми пишаємося вами і бажаємо успіхів у всіх  починаннях.

Вітаємо з  перемогою у Міжнародному конкурсі з української мови
імені Петра Яцика

Ученицю 3 класу Грицик Юстину (відзнака), підготувала учитель Дерев'янко Н.В.

Учня 4 класу Дуденка Андрія (ІІІ місце), підготувала учитель Прилипко Л.І.

Ученицю 6 класу Комлєву Діану (ІІ місце), підготувала учитель Кравець В.М.

Ученицю 7 класу Роменських Софі Ніколь (ІІІ місце), підготував учитель Островський Р.В.

Учня 8 класу Дядченка Богдана (ІІІ місце), підготував учитель Островський Р.В.

Учня 9 класу Кравця Олександра (ІІ місце), підготувала учитель Прокопенко О.В.

Ученицю 10 класу Метельську Марію (ІІ місце), підготувала учитель Прокопенко О.В.

Ученицю 11 класу Довгань Анастасію (ІІІ місце), підготувала учитель Кравець В.М.

Бажаємо юним мовознавцям та їх наставникам творчих злетів і вагомих яскравих перемог.

День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають  День Гідності та Свободи. Цей день було започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Напередодні учні  5-6 класів НВК №17  разом з педагогом – організатором  Іщенко В.П. підготували тематичну виставку малюнків «З Україною в серці».

Вчителем історії Овчар Р.О. з учнями 9 класу проведено годину спілкування «Україна – територія гідності та свободи», з учнями 10 класу проведено засідання «круглого столу» «Революція гідності – захист демократичних цінностей та національних інтересів нашої держави»

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.


Дошкільний підрозділ

Відкрите заняття
«Чарівна осінь»

18 листопада в рамках атестації педагогічних працівників закладу, вихователь старшої групи дошкільного підрозділу Ганзюк Валентина Володимирівна провела відкрите інтегроване заняття на тему «Осінь нам дарує листя золоте». Заняття було заплановано та проведено з метою навчати дітей уміння чіткої вимови звуків /с/, /т/, /х/, /ш/, /к/, /у/, /ф/; розрізняти звуки на слух, визначати перший звук у слові. Розвивати артикуляційний апарат, мовне дихання. Виробляти інтонаційну виразність мови. Вчити дітей складати сюжетні розповіді за картиною, складати речення різного типу. Активізувати словник словами, що означають осінні явища. Виявити вміння добирати синоніми та антоніми. Виховувати інтерес та любов до природи рідного краю. В процесі заняття вихователь використовувала психогімнастику «Осінь», дидактичну гру «Розмова лісу», мовленнєву гру «Добери слова», фізкультхвилинку «Ми – листячко», дидактичну гру «З якого дерева листочок?», вправу на дихання «Листячко і вітерець». Актуальною та цікавою для вихованців було творче завдання з ціллю створити осінній букет та відшукати листочок незвичного кольору .

Тиждень толерантності

Відповідно до річного плану роботи НВК №17 2020/2021 навчального року, наказу навчального закладу  «Про проведення Тижня толерантності», з метою розкриття сутності поняття «толерантність»,  формування уміння диференціювати ознаки доброго і злого; розвивати творчу уяву, почуття доброти, чуйності, милосердя, гуманності; спонукати творити добро, бути милосердним, виховувати кращі людські якості, навчити встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі з 16 листопада по 20 листопада 2020 року у НВК №17 проходив Тиждень толерантності.

На протязі тижня було проведено ряд заходів:

16.11.2020 року

- Оголошення конкурсу «Наш дружній клас» (представити себе як дружній колектив у будь-якій формі);

- учні 5 класу, спільно із самоврядуванням під керівництвом Іщенко В.П. зняли відеоролик «Що таке толерантність»;

- з учнями 6 класу класний керівник Кравець В.М. провела годину спілкування «Посміхнись тому, хто зліва, посміхнись тому, хто справа, ми - одна сім'я»;

- з учнями 2 класу Любарська О.Л. провела інформаційну хвилинку «Толерантність і її прояви».

17.11.2020 року

- з учнями 3 класу Любарською О.Л. проведено вправу «Надірване серце».

- з учнями 5 класу Іщенко В.П. провела виховну годину «Світ починається з мене»;

- з учнями 3 класу Дерев’янко Н.В. провела виховну годину «Повага, як прояв толерантного ставлення».

18.11.2020 року

- з учнями 4 класу Янчук В.Ю. провела інформаційну хвилинку «Ввічливість – невід’ємна частина толерантності»;

- з учнями 7 класу Козиненко Т.М. провела відкриту виховну годину «Що таке щастя».

19.11.2020 року

-  з учнями 2 класу Янчук В.Ю. провела годину психолога «Толерантність - це гармонія в багатоманітності»;

-  з учнями 10 класу Саморуха Л.В. провела інформаційну хвилинку «Толерантність починається з мене».

20.11.2020 року

- з учнями 8 класу Островський Р.В. провів заняття з елементами тренінгових вправ «Навчитися жити, як люди»

 

Учні активно прийняли участь у проведенні Тижня толерантності. Вони проявили творчість, уміння злагоджено працювати у команді, висловлювати власну думку, результатом проведеної роботи були плакати спільної роботи. 

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації. В Уманському НВК № 17 проведено годину спілкування на дану тему. На початку заняття учні переглянули та проаналізували відеоролик «Онлайн сексуальне насильство над дітьми» та в ході відкритої розмови виробили правила «Як не потрапити в небезпечну ситуацію» та розробили пам'ятку «До кого можна звернутися, в разі, якщо виникне небезпечна ситуація».

МИ- за життя без насильства!

Вітаємо Ленчука Олександра, учня 10 класу,  з перемогою у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови. Учня підготувала учитель англійської мови Ленчук Л.В. Віримо, що твої плани, мрії та задуми будуть такими ж успішними та перспективними, як і твоя перемога у випробуванні .

Великий талант вимагає великої працьовитості.

Петро Чайковський

Щиро вітаємо ученицю 8 класу Гнатюк Софію із перемогою у  Міжнародному професійному багатожанровому онлайн-конкурсі "Зірки Європи ІV сезон".

У Києві  проходив Міжнародний фестиваль-конкурс "Барвиста осінь" у рамках проєкту "Квітуча Україна" і Софія стала лауреаткою І премії.

Бажаємо натхнення, вдалих  виступів та перемог!

«Дари Фребеля»

Завданням, яке ставив Фребель перед школою було вивчення психофізіологічних засад розвитку дитини, оволодіння засобами  пливу на неї, методами керівництва її розвитком, зокрема, засобами використання дидактичного матеріалу . За допомогою його дарів я з учнями проводжу цікаві, пізнавальні, наочні корекційно розвиткові заняття.

Формування сенсорних еталонів площинних геометричних фігур, за допомогою 2-го дару Фребеля “Основні тіла”, формування геометричних понять та уявлень. Конкретизація уявлень про геометричні фігури. Усунення вербалізму уявлень про геометричні фігури, формування розуміння величини. За допомогою Другого дару Фребеля учень знайомиться з різними формами. За допомогою 1-го дару Фребеля “Вовняні м'ячики” розвивали логічне і конструктивне мислення, пам'ять, творчу уяву, пізнавальну активність, вміння концентрувати увагу. систематизувати на наочній і вербальній основі; розвивати.

За допомогою 12 - го дару Фребеля “Мозаїка і шнурівка” вчить створювати малюнки за зразком і самостійно. Тренує дрібну моторику, що сприяє розвитку мовних центрів мозку.

«Що таке щастя

18 листопада у 7-му класі класним керівником Козиненко Т.М. було проведено відкриту виховну годину «Що таке щастя». Діти шукали відповіді на питання: Що таке щастя?

Які речі роблять людей щасливими? Чи є єдиний рецепт щастя для всіх?

   З`ясували, що відчуття щастя дає людині саме життя, яке наповнене взаємним коханням, друзями, здоровою родиною, працею, яка приносить задоволення. Щастя у дрібницях, які потрібно помічати та радіти життю!


Дошкільний підрозділ

Веселі старти 

В середній групі дошкільного підрозділу була проведена  фізкультурна розвага «Веселі старти» .Метою якої  було розвивати у дітей витримку, спритність, швидкість, орієнтування в просторі, фізичні і вольові якості в змаганнях. Виховувати почуття товариства і допомоги. Удосконалювати рухові навики і уміння. Під час розваги діти приймали участь в естафетах,а в кінці пограли в гру «Літачки». Спортивну розвагу підготувала інструктор з фізкультури Наталич Лілія Вікторівна. 

Добро породжує толерантність

ВІтаємо переможців ІІ етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка !!!

Комлєва Діана, учениця 5  класу (учитель Кравець В.М.);

Роменських Софі Ніколь, учениця 7 класу (учитель Островський Р.В.);

Кравець Олександр, учень 9 класу (учитель Прокопенко О.В.)

Віримо, що ваші плани, мрії та задуми будуть такими ж успішними та перспективними, як і перемога в інтелектуальному випробуванні.

Успіхів, творчих злетів і перемог.

Підсумки проведення декади профілактики негативних проявів в учнівському середовищі

З метою попередження негативних проявів в учнівському середовищі, профілактики агресії та жорстокості серед дітей та підлітків в Уманському навчально-виховному комплексі № 17 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» з 01 по 13 листопада 2020 року проведено заходи в рамках декади профілактики негативних проявів в учнівському середовищі.

Протягом декади в усіх класах проведено виховні години, бесіди, години спілкування з профілактики негативних проявів, а саме:


Толерантність - це гармонія в багатоманітності.

„Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам першим люблю”.
Григорій Сковорода.

У рамках відзначення Тижня толерантності з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками навчально-виховного процесу 19 листопада було проведенне заняття з учнями 2 класу НВК17. Ми з дітками провели цікаве та пізнавальне заняття, яке було ціленаправленне на повагу прав іншого, бути таким як він є. Діти створили з долонь дерево "5 добрих справ ", квітку "Толерантність - це". Провели гру "Добро породжує толерантність"

Заняття було направлене на  поглиблення знань учнів про поняття «толерантність», розумінню толерантності як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, вміння виявляти толерантність до думок, поглядів, поведінки інших людей, набуття навичок толерантної поведінки і вмінь висловлювати власну думку та власну позицію, розвитку комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, виховування почуття поваги один до одного.

16 листопада відзначається Міжнародний День толерантності. Впродовж тижня заплановано цікаві та оригінальні заходи. Сьогодні провели заходи класні керівники 5 (Іщенко В.П.) та 6 (Кравець В.М.) класів, соціальний педагог (Любарська О.Л.). Протягом тижня буде ще багато цікавого…

16 листопада в рамках проведення тижня толерантності  класним керівником  5 класу Іщенко В.П. була проведена виховна година «Світ починається з мене». На заході учні виготовляли квітку толерантності, брали участь у міні квесті , вивчали правила толерантної поведінки на  уроках, розбирали різні ситуації під назвою «Я - толерантний!» 

Подаруй квітку школі 

Протягом  жовтня у нашому закладі  проходила акція «Подаруй квітку школі», у  якій активну участь взяли всі учні шкільного підрозділу  та вихованці дошкілля.    Квіти – незмінні супутники нашого життя, наша радість, наша гордість, наші помічники.  Подаровані квіти,  будуть дивувати різнобарв’ям та підкреслять неповторність і красу нашої рідної школи. 

ВІтаємо  !!!

Учні нашого навчального закладу вкотре показали чудові результати на міській олімпіаді з інформаційних технологій. Із радістю вітаємо учнів  Ленчука Олександра (10 клас) та Магрука Андрія (11 клас) з перемогою.

Учнів підготував учитель інформатики Прокопенко А.М.

ВІтаємо  !!!

8 листопада відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнської олімпіади з фізики. Наш  учень 7 класу Цвік Олександр виборов почесне ІІ місце.  Учня до  олімпіади підготував учитель фізики  Мельник С.В.


ВІтаємо  !!!

1 листопада відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнської олімпіади з хімії. Наші діти,  учениця 7 класу Роменських Софі Ніколь та учениця 8 класу Гнатюк Софія, стали переможцями.  Учнів до  олімпіади підготувала учитель хімії Саморуха Л.В.

Успіхів , творчих злетів і перемог.
Бажаємо і надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи нові грані наук!

Дошкільний підрозділ

Відкрите заняття
«Чарівна осінь»


11 листопада в рамках атестації педагогічних працівників закладу, вихователь середньої групи дошкільного підрозділу Єрмілова Альона Григорівна провела відкрите інтегроване заняття на тему «Чарівна осінь». Заняття було заплановано та проведено з метою продовжувати формувати знання про характерні сезонні явища в природі та особливості її об'єктів в осінній період;

учити орієнтуватися на площині, розвивати дрібну моторику рук; розвивати творче мислення і уяву, довільну увагу, формувати навички спілкування;

вчити дітей сортувати сміття в залежності від матеріалу, виробляти звичку раціонально та правильно утилізувати відходи; виховувати еко-свідомість дітей. В процесі заняття вихователь використовувала нетрадиційну техніку малювання «Листочки», психотерапію «В осінньому лісі», піскотерапію «Осінні явища». Актуальною та цікавою для вихованців була дидактична гра «Посортуй сміття». В кінці заняття діти отримали подарунки від гості – Осені.

Свято осені

Ходить осінь по садах,
Ходить усміхається,
Ніби в казці швидко так
Кольори міняються…

Під таким гаслом 5 та 6 листопада пройшли свята «Осені» у всіх групах нашого дошкільного підрозділу. Усі дітки із задоволенням співали пісні, розказували віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї.

Завітала до вихованців і сама головна героїня свята - щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками. Свято в дитячому садку - це завжди дивовижні чудеса, чарівні фарби, дзвінкий сміх дітей, море посмішок і веселощів!

Осінні свята в дитячому садочку були веселі, яскраві і захопливі. Вихованці отримали багато позитивних  емоцій, а  на завершення Осінь усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками.

Дошкільний підрозділ

«Мова наша калинова» 

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. До  Дня української мови та писемності, вихователем середньої групи Побережець Н.І. було проведено заняття  на тему «Мова наша калинова».


Дошкільний підрозділ

«Природа наш дім»

Вихователі молодшої групи Пастушенко А.Д., Прудивус Г.В. постійно проводять роботу з дітьми в напрямку екологічного виховання. Так, 3 листопада було проведено заняття «Природа наш дім».

Вивчаємо природу : дерева ,квіти ,трави. Як доглядать за ними і як їх берегти. Про друзів наших менших : комах ,птахів та звірів. Як треба себе вести , щоб не нашкодив ти!


Дошкільний підрозділ

Музична розвага 

Музична розвага  для  старшої групи   НВК № 17. "Музична   абетка" 

Мета: розвивати  творчі  здібності  дітей, в  ігровій  формі  вивчати  назви  букв, повторити  музичні  ігри вивченні  раніше. Підготувала і провела  музичний   керівник   Куєвда М.М.

Тиждень мови

Дошкільний підрозділ

З 12 по 16 жовтня вихователями середньої групи Побережець Н.І. та Єрміловою А.Г. було проведено 

“Кольоровий тиждень” 

Понеділок - зелений колір сприяє гармонії, знімає негативні емоції, агресію, розслабляє. Діти з-задоволенням грали з динозавриком, розповідали та куштували зелені овочі та фрукти. Проводили дослід з зеленими бульбашками та на прогулянці надували зелені кульки та грали з ними. 

Вівторокчервоний день. Червоний колір підвищує працездатність, силу та відчуття самовпевненості. Покращує настрій і зміцнює волю. На занятті з фізкультури виконували комплекс вправ зі стрічками червоного кольору. Грали в ігри «Овочі на городі» та «Ягоди і фрукти в саду». «Консервували помідори» - аплікація. Виконували вправу «Обведи предмети червоного кольору» і складали ланцюжок із геометричних фігур.

Четвер - жовтий колір стимулює мозкову діяльність та моторику, знімає негатив, додає впевненості, дисциплінує. Діти на занятті з образотворчої діяльності вирізали промінчики, клеїли. Знаходили предмети жовтого кольору, розфарбовували. На занятті з фізичної культури використовувались жовті атребути, що чудово доповнювало колір дня. 

Пятниця - синій колір зустрічає спокоєм своїм. Це колір повітря та легкої води – струмків та річок. Це колір вічності та глибокого спокою. Синій колір знімає збудження та агресію. Також сприяє розвитку розумових здібностей та поліпшує пам'ять, тому він вважається кольором знання. На занятті проводили досліди із водою та виконували вправу на уважність «Обведи предмети синього кольору». Подарували хмаринці краплинки – аплікація. Грали у гру «Жителі повітря та води». Вивчили прислів’я про значення води в житті; ознайомилися із квітами синього кольору.

Нехай дзвенить струмочком рідна мова 

З метою формування первинних уявлень дітей про мистецькі жанри та напрямки, відчуття краси та поглиблене вивчення поетичного та прозового фольклору, розвитку мовлення дітей у виразному виконанні віршів, стимулювання власної творчості, виховання поваги та любові до рідної мови, 4 листопада в рамках тижня рідної мови, в дошкільному підрозділі пройшов традиційний конкурс літературного мистецтва «Нехай дзвенить струмочком рідна мова». Участь в заході взяли діти молодшої, середньої та старшої груп. В умовах карантину, кожна група мала свій час та створені відповідні умови. Із заключним словом та побажанням продовжувати творчий рух, виступила вихователь-методист Коврова Є.Б. В кінці конкурсу всі учасники отримали грамоти.

Такі конкурси потрібно проводити для того, щоб розвивати мовлення дітей, мотивувати на виступи перед глядачами малоактивних дітей, залучати батьків до спільної діяльності. 

Спортивне свято в старшій групі
«Будьмо козаками!» 

День козацтва – важливе свято для українців. Цього дня ми вшановуємо наших предків – козаків. Тож  до Дня українського козацтва, Дня захисника України, 13 жовтня в старшій групі дошкільного підрозділу пройшло спортивне свято «Будьмо козаками!» з метою патріотичного виховання та ознайомлення дітей з історією та народними традиціями. Підготували свято інструктор з фізкультури Наталич Л.В., вихователі старшої групи Михайленко Н.М., Ганзюк В.В. Протягом свята дошкільнята  декламували вірші, танцювали українські танці, брали участь в естафетах та конкурсах. Урочистим підсумком свята було отримання грамот дітьми.

Акція «Подаруй бібліотеці книгу»

Протягом місяця в закладі проходила акція «Подаруй бібліотеці книгу». Дякуємо всім учням, батькам і педагогам, які взяли участь в акції.
Завдяки вам фонд шкільної бібліотеки поповнився на 30 примірників художньої літератури.

Запрошуємо вас відвідувати бібліотеку. Читайте, збагачуйтеся новими знаннями!

Екскурсія до бібліотеки першокласників

1 жовтня до бібліотеки на екскурсію «Перша зустріч з бібліотекою»  завітали найменші читачі – учні 1 класу. 

Діти із захопленням та цікавістю слухали розповідь про казковий дім, де живуть різноманітні книжки. Першокласники  познайомились з шкільною бібліотекою, її відділами, порядком розстановки книг на полицях, правилами користування бібліотекою та правила користування книгою.

В кінці зустрічі завідувач бібліотеки розказала, що сила книжки – безмежна, без неї людина сліпа, що книга є джерелом нашого часу, тому читати треба обов’язково і записала юних читачів до шкільної бібліотеки.

Тиждень Сухомлинського

З 21 по 25 вересня
в НВК №17
проводився тиждень пам'яті В.О.Сухомлинського,

Новини дошкільного закладу

З 21 по 25 вересня в дошкільному підрозділі НВК №17 проводився тиждень пам'яті В.О.Сухомлинського, видатного педагога сучасності, якого по праву називають учителем добра і краси. З метою популяризації, вивчення та впровадження в освітній процес педагогічної спадщини вчителя-гуманіста, у рамках роботи Тижня проведено ряд заходів: читання казок В.О.Сухомлинського, бесіди за змістом казок, розповіді про життя та творчий шлях видатного педагога, дидактичні ігри за оповіданнями, робота з леп-буками та 3-Д буком. 




Презентація ланки початкової освіти

Новини дошкільного закладу

Тиждень руху

З 14 по 18 вересня всі групи дошкільного підрозділу взяли участь у тижні «Безпека дорожнього руху – це життя». В І групі раннього віку були проведені рухливі ігри «Горобчики і автомобіль», «Потяг»; бесіда «Ознайомлення діток з світлофором». ...