УМАНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС №17

"Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"
Уманської міської ради Черкаської області

www.nvk-17.pp.ua

Новини

Дошкільний підрозділ

29.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено заняття на тему "Великоднє диво". З метою ознайомлення з циклом народних весняних свят,зокрема "Великднем",  звернути увагу дітей на традиції та обряди свята.  На занятті діти розфарбовували яйця, робили композицію із яєць та курки. Грали в дидактичну гру "Знайди яйце", прикрашали яйця пластмасовою голкою та ниткою, складали пазли, розглядали асоціативні картки.  

22.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено заняття на тему"Земля наш дім". З метою звернути увагу дітей на проблеми зовнішнього середовища. Діти  розглядали нашу землю на глобусі, малювали макет землі піною різних кольорів. На занятті була використана пісочна терапія, діти зображали нашу землю у вигляді смайлика. Майстер клас з висаджування мікрозелені провів наш вихованець Роєнко Макар. Діти вчилися садити горох та гралися з хом'ячком. 

26.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено заняття на тему "Вербна неділя". З метою розширення знань дітей про звичаї та символи України. Діти прослухали легенду про Вербу, розглянули та намалювали вербову гілочку. Грали в народні гри з вербою 

За ініціативи директора Уманського навчально-виховного комплексу  17 - Янчука Михайла Михайловича, та за підтримки працівників та учнів  школи, на території закладу освіти було висаджено багато декоративних кущів та дерев.

Адміністрація  Уманського навчально-виховного комплексу 17 висловлює щиру подяку директору дендрологічного парку "Софіївка" Косенку Івану Семеновичу за надання посадкового матеріалу на озеленення території закладу освіти.

Учні долучилися до виготовлення прикрас для участі у міській акції «Уманська писанка», яка проходила у центральному сквері міста 21.04.2021

Учні 7 класу Уманського НВК №17 були учасниками екологічного квесту «ВАРТОВІ ДОВКІЛЛЯ» до Всесвітнього дня землі, який організував для шкіл міста Уманський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Одним із головних завдань, які стоять перед школою, є розвиток творчих здібностей, формування навичок самосвідомості та самореалізації особистості. Психологічна служба має впроваджувати у своїй роботі різноманітні нетрадиційні методи, які б зацікавлювали учнів у вивченні навчальних предметів, сприяли розвитку їхніх здібностей, схильностей, інтересів. Реалізувати ці завдання допомагає проведення Тижнів психології. Під час Тижня психології в Уманському НВК №17 проводились такі заходи:

челендж «Цитати, які змінюють свідомість», заняття з елементами тренінгових вправ «Добро починається з тебе», марафон «Твори добро», рольова гра «Судове засідання. Взаємовідносини батьків та учнів», виховні години, виставка дитячих робіт «Щастя це…», день самоврядування «Дай відповідь на питання».

Цікавинкою останнього дня в тижні був Кольоровий день.

Дошкільний підрозділ

З метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок вихователів з формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя, з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту життя, з 19.04 по 23.04 в дошкільному підрозділі проведено щорічний  «Тижнь безпеки дитини» як форми систематизації знань дітей про безпечне довкілля. Протягом тижня вихователями були проведені з дітьми тематичні заняття, бесіди, читання віршів та оповідань, дидактичні ігри, творчі ігри, моделювання ігрових ситуацій, робота з леп-буками,  ляльковий театр.

22 квітня - Всесвітній День Землі. Побережець Н.І., вихователем середньої групи, було проведено два заняття "Наша домівка - планета Земля", "Планета святкує". Метою занять було формування екологічно грамотної поведінки, бережливого ставлення до природи, бажання дітей конкретними справами і вчинками прикрашати свою Землю. Це були дидактичні ігри, зустріч із Лісовичком, руханка-танок "Я мандрую по Землі", аплікація. 

01.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено заняття "Зустріч птахів". Діти закріплювали знання про перелітних та осілих птахів, відгадували загадки, малювали та розміщували кожну пташку на деревце. 

01.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено розвагу "День сміху". Діти грали в ігри, естафети з клоуном. Виготовляли наголівники у вигляді сердечок та зірочок. 

12.04.2021року  Єрміловою А.Г. в середній групі було проведено заняття "Сонячна система" . Діти ознайомлювались з  планетами сонячної системи за допомогою макету, вчились розрізняти їх. Також під час заняття складали пазли, відгадували загадки, грали в дидактичну гру " Знайди тінь" 

Дошкільний підрозділ

«Сузір'я талантів»

14 квітня  в дошкільному підрозділі для дітей молодшої, середньої та старшої групи відбувся конкурс «Сузір'я талантів» з метою розвитку та підтримки творчих здібностей.

Кожен  з учасників приніс із собою неоціненний скарб — любов до поетичного слова, музики,  хореографії, інтерес до малювання, конструювання, фокусів тощо. А ще — доброзичливість у серці, бажання творити. Всі учасники отримали дипломи, подарували  один одному мить насолоди від творчості та гарний настрій.

Формування професійної компетентності учителя-словесника в контексті дистанційного навчання школярів

9 квітня Центром професійного розвитку педагогічних працівників на базі Уманського навчально-виховного комплексу №17 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» проведено онлайн-семінар для вчителів української мови та літератури міста на тему «Формування професійної компетентності учителя-словесника в контексті дистанційного навчання школярів».

Відкрила семінар консультант центру Трохименко І. М., яка акцентувала увагу присутніх на актуальності питання якісної організації освітнього процесу на уроках словесності та підготовки учнів до складання ЗНО в умовах дистанційного навчання.

З практичними лайфхаками щодо викладання української мови і літератури в умовах дистанційного навчання виступила заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Прокопенко О. В.

Інформативним та цікавим був виступ кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини Денисюка В. В. на тему «Чи по зубах «дистанційці» ЗНО з української мови?»

На семінарі також були розглянуті проблеми вивчення змін в українському правописі. Педагогічну скриньку «Ключові зміни в українському правописі» підготував учитель української мови та літератури Островський Р. В.

Учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи учителя української мови та літератури Кравець В. М. «Ефективна підготовка до ЗНО у системі змішаного навчання: практичні поради та техніки».

По завершенню заходу учасники обговорили питання щодо якісної організації освітнього процесу на уроках словесності та підготовки учнів до складання ЗНО у навчальних закладах під час дистанційного навчання і виробили рекомендації, а також відзначили практичну значимість семінару та актуальність отриманої інформації. 

до Дня космонавтики «Планета Земля»

З самого дитинства дитина починає цікавитися загадковим світом навколоземного простору, таємницями безмежного Космосу. Підростаючи дитина все більше захоплюється  можливістю пізнання й дослідження Всесвіту з силами дорослого. Саме з дітьми старшої групи  вихователь Ганзюк В.В. провела заняття до Дня космонавтики «Планета Земля» де діти відгадували загадки, проходили космічні лабіринти, працювали у зошитах, розглядали  картини та складали невеличкі  розповіді, вивчення вірша про космонавта,  використання чистомовок, скоромовок, звуковий аналіз космічних слів. 

Вітаємо наших дошкільників з перемогою в олімпіаді з логіко-математичного розвитку  та художньої діяльності а саме вихованців старшої групи:

Прокоповича Михайла,Белоусову Кіру,Ляшука Миколу,Чорного Нестора, Довгань Софію. Вихователь Ганзюк В.В.

Ми впевнені,що досвід участі в цій олімпіаді вас багато чому навчив. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому – вчіться,дізнавайтесь нове,розвивайтеся.Успіхів вам,натхнення, творчості!

Щорічно 7 квітня світ відзначає Всесвітній день здоров’я

7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я. Протягом дня для учнів Уманського НВК №17 проводилися цікаві та корисні заходи:

- Гра з LEGO «Корисне та шкідливе»;

- Виховна година «Здоров’я – найцінніший скарб»;

- Година спілкування «Чисті руки – запорука здоров’я»;

- Веселі старти «Здоровим бути здорово!»

Щорічно 7 квітня світ відзначає Всесвітній день здоров’я

Це одна з важливих соціальних дат, значення якої переоцінити неможливо. Головна мета — звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань. З вихованцями групи раннього віку було проведено руханку.

З нагоди святкування Міжнародного дня спорту та Всесвітнього дня здоров'я, вихователем середньої групи Побережець Н.І. було проведено заняття, бесіди, дидактичні та рухливі ігри - "Ми за здоровий спосіб життя". 

До Всесвітнього дня здоров'я вихователем молодшої групи Пастушенко А.Д. було проведено цікаві вправи для тренування рухових очних м'язів. Організовано зустріч з медсестрою по правилах безпечної поведінки під час епідемії коронавірусу. 

Дошкільний підрозділ

Міжнародний День дитячої книги

Міжнародний День дитячої книги. День народження великого казкаря Ганса Христиана Андерсена. Середня і молодша група. Діти ознайомилися з з казками Андерсена, створювали власну книжечку, принесли і розповідали про свою улюблену книжечку.

«Актуальні технології дистанційного навчання в умовах цивілізаційних викликів: перспективи розвитку медіакультури класних керівників»

На базі Уманського навчально-виховного комплексу №17 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  - дошкільний навчальний заклад» 01 квітня 2021 на онлайн – платформі Google Meet пройшов семінар-практикум класних керівників закладів загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади на тему «Актуальні технології дистанційного навчання в умовах цивілізаційних викликів: перспективи розвитку медіакультури класних керівників».

Метою семінару-практикуму була реалізація компетентнісного підходу у роботі класного керівника. Методичний огляд актуальних технологій роботи класних керівників у навчальних закладах під час дистанційного навчання. Формування навичок медіакультури класних керівників.

Поетичне слово Шевченка

Поетичне слово Шевченка завжди було для українців і предметом гордості за власну культуру,  власний народ, і потужним джерелом творчого натхнення, духовного розвитку - тим каталізатором, що здатен перетворити звичайну людину на митця і патріота України.

Щиро вітаємо переможців Регіонального конкурсу читців поезії Т.Г.  Шевченка та їхніх учителів-наставників: ученицю 8 класу Гнатюк Софію - І місце (учитель Островський Р.В.), учня 10 класу  Ленчука Олександра - І місце (учитель Прокопенко О.В.), ученицю 10 класу Косарчук АнастасіюІІ місце (учитель Прокопенко О.В.), ученицю 10 класу Метельську МаріюІІ місце (учитель Прокопенко О.В.), ученицю 11 класу Довгань Анастасію -  ІІ місце (учитель Кравець В.М.)

Ми впевнені, що досвід участі в цьому конкурсі вас багато чому навчив. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому – вчіться, дізнавайтесь нове, розвивайтеся. Успіхів вам, натхнення, творчості і позитиву кожен день!

Крізь терни до зірок...

Учень 7 класу Уманського НВК №17, Цвік Олександр (учитель Прокопенко А. М.), став учасником Всеукраїнського конкурсу з ІТ та кіберспорту для дітей та молоді "iTalent" у номінації "Scratch".

Бажаємо натхнення, вдалих  виступів та перемог!

вибір Підручників для учнів 8 та 4 класів