УМАНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС №17

"Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"
Уманської міської ради Черкаської області

Новини

новорічні свята

Протягом тижня у нашому закладі проходили новорічні свята. За вимогою часу всі заходи відбувалися з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог та в рамках одного класу.

Програму підготувала та провела Іщенко В.П.


Олімпіада

Вітаємо учнів нашого закладу з перемогою у V Регіональній дистанційній учнівській олімпіаді з образотворчого мистецтва, яка проходила на базі кафедри образотворчого мистецтва факультету мистецтв УДПУ імені Павла Тичини, а саме: 

Бессараб Марію, ученицю 9-го класу, номінація "графіка" - І місце;

Барабаш Яну, ученицю 10-го класу, номінація "живопис" - ІІ місце;

Метельську Марію, ученицю 10-го класу, номінація "графіка" - ІІІ місце;

Кріккер Анну, ученицю 11-го класу, номінація "живопис" - ІІІ місце;

Цьому Романа, учня 11-го класу, номінація "живопис" - ІІІ місце.

Учнів підготувала вчитель образотворчого мистецтва Козиненко Тетяна Михайлівна. Бажаємо натхнення та подальших перемог! 


раціональне використання електроенергії

Тема раціонального використання електроенергії - це актуальне питання сьогодення. Учні 9 класу Уманського НВК # 17 на уроці географії досліджували переваги і недоліки роботи різних електростанцій світу, пропонували нові шляхи виходу України з енергетичної кризи.

Дошкільний підрозділ

Новорічні святкування

З 18.12 по 22.12 в дошкільному підрозділі пройшли новорічні свята на теми: «Свято «Зустрічаємо Новий рік» - І група раннього віку, Свято «Солодкі новорічні пригоди» - ІІ молодша група, Свято «Новорічне свято у гномів» - середня група, «Чарівний годинник» - старша група,  з метою розкриття і розвитку творчих здібностей вихованців, та сприяння реалізації освітньої лінії «Дитина у світі культури» Базового компонента дошкільної освіти. Казкові герої новорічних  представлень захопили дітей в дивовижний світ казки веселими хороводами, запальними танками, завзятими іграми. Своїми віршами і піснями діти порадували найголовніших гостей – Діда Мороза і Снігуроньку. Цікаві сценарії, музичний супровід, казкові гості та солодкі подарунки створили святкову атмосферу, забезпечили святковий настрій та залишили чудові враження дітям. В умовах карантину на святах не були присутні батьки, але вони раділи виступам своїх дітей дивлячись відео сюжети, які надіслали їм вихователі.

Урок  із зарубіжної літератури в 6 класі НВК№17 за повістю М. Гоголя 

«Ніч перед Різдвом». 

Учні, поділившись на групи, виконували різні завдання: складали пазли, розгадували кроссенси, створювали літературні меми. Кожна група презентувала і власний проєкт: літературний паспорт до твору, Фейсбук-сторінки головних героїв, цікаві завдання для однокласників. 

«Моя улюблена страва»

Відкритий урок з англійської мови у 10 класі НВК №17 на тему «Моя улюблена страва» (учитель Ленчук Л.В.). Учні переглядали відеоматеріал; працюючи в групах, складали діалоги; розповідали про свої улюблені страви. Завершився урок щедрим частуванням смаколиками, що приготували діти.

Дошкільний підрозділ

«Андріївські вечорниці»

14.12.2020 року розвага «Андріївські вечорниці» розпочалась із бесіди з дітьми про свято Андрія, яку провела вихователь старшої групи Ганзюк В.В., розповідаючи про те, що це свято на честь апостола Андрія. А ще у народі цього дня святкували дуже давнє свято Калити. Розвага продовжилась грою «Кусаємо калиту» де вихователь пояснила, що таке калита,принесла хліб, який був схожий на сонечко. У цей день господиння прив'язувала калиту, де хлопці сідали на коня (кочергу) та вирушали по черзі калиту кусати, так і хлопчики сстаршої групи теж пробували кусати калиту, було весело, гамірно і радісно за нашу малечу, яка зростає і виховується під мирним небом України. 

Тако ж було проведено заняття "Андріївські вечорниці" в середній групі Єрміловою А.Г. на якому виховували шанобливе ставлення до традицій українського народу, збагачували уяву дітей про традиції, пов'язані з святом Андрія Первозванного. 

«16 днів проти насильства»

В Уманському НВК №17 у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада по 10 грудня 2020 проходили просвітницько-профілактичні заходи.

Класним керівником Прокопенко А.М. з учнями 11 класу проведено виховну годину «Знаю права, змінюю світ».

Островський Р.В. у 8 класі провів годину спілкування «Життя без насильства».

Практичний психолог Янчук В.Ю. провела з учнями 9 класу Годину психолога «Стоп-sexting».

Кравець В.М. провела виховну годину «Єднаймося проти насилля» з учнями 6 класу.

Козиненко Т.М. з учнями 7 класу провела Годину спілкування «Скажемо насиллю – НІ!».

Саморуха Л.В. провела годину спілкування з учнями 10 класу «Молодь проти насильства»

Дошкільний підрозділ

«Веселі старти»

В середній групі дошкільного підрозділу була проведена  фізкультурна розвага «Веселі старти» .Метою якої  було розвивати у дітей витримку, спритність, швидкість, орієнтування в просторі, фізичні і вольові якості в змаганнях. Виховувати почуття товариства і допомоги. Удосконалювати рухові навики і уміння. Під час розваги діти приймали участь в естафетах,а в кінці пограли в гру «Літачки». Спортивну розвагу підготувала інструктор з фізкультури Наталич Лілія Вікторівна.



Підсумки голосування конкурсу

"Наш дружній клас" 

Вітаємо 5 клас!



Дошкільний підрозділ

"Мамине серденько"

Інтегроване заняття "Мамине серденько" у старшій групі в рамках проведення тижня прав дитини (вихователь Михайленко Н. М.)

"Права дітей у казках"

Середня група. Заняття "Права дітей у казках". Вчилися розпізнавати права дітей через казки, розвивати логічне мовлення у дітей, виховувати любов до казок, до народної творчості. Вчилися зображати головних героїв на площині за допомогою піску.

 "Матусенька рідненька"

Єрмілова А.Г., Середня група. Заняття "Матусенька рідненька". На занятті використано нетрадиційну техніку малювання.


 "Зроби фото з хусткою"

Яскраво вишита хустина
на плечах української дівчини
як символ рідної країни,
як прояв величі душі...


7 грудня відзначають День української хустки. Учні 6 класу НВК 17 взяли участь у флешмобі "Зроби фото з хусткою".

Це свято почали відзначати у 2019 році, щоб об'єднати усіх жінок для збереження українських традицій. Завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.

Із давніх-давен в українських сім'ях хустка слугувала оберегом, символом любові та злагоди.

У кожного народу є своя святиня,
А для українок - вишита хустина.
Світлий символ щастя й ніжності в серцях,
Мов весна квітуча хусточка оця.

«Відкрий серце для добра»

4 листопада учням нашого закладу вручили подарунки, в рамках загальноміської акції «Відкрий серце для добра», організаторами якої виступили Уманський міський відділ освіти спільно з ЖК «Греків ліс»

«Друзі з особливими потребами»

З учнями 5 класу Любарська О.Л. та Іщенко В.П. провели заняття з елементами тренінгових вправ «Друзі з особливими потребами».

Метою заняття було сприяти розвитку емпатії і поваги до людей з вадами здоров’я, мотивувати учнів надавати підтримку дітям з особливими потребами.

«Захистимо Україну! Будьмо сильними!»

До 29-річниці Дня Збройних сил України в Уманському НВК №17 проведено урок мужності «Захистимо Україну! Будьмо сильними!»

Учитель Захисту України Торгало Ю.В. розповів про створення, розбудову, перспективи розвитку Збройних сил України.

Запрошений на захід старший матрос Ігор Касаткін, 36 окрема бригада морської піхоти військово-морських сил України, поділився враженнями про проходження військової служби морськими піхотинцями та повідомив про нелегкі будні морських піхотинців під час виконання бойових завдань по захисту незалежності та територіальної цілісності України.

«СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ»-«ДИТЯЧЕ СЕРДЕНЬКО, ЖИВИ!»

Напередодні відзначення Міжнародного Дня Волонтера волонтерському загону «Надія» Уманського НВК №17 вручили подяку за активну участь у проведенні 15 Всеукраїнської благодійної акції «СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ»-«ДИТЯЧЕ СЕРДЕНЬКО, ЖИВИ!» та розвиток благодійності в Україні.

«Пам’яті героїв»

В рамках тижня військово-патріотичного виховання учні Уманського НВК №17 зняли відео до фестивалю патріотичної пісні «Пам’яті героїв» 

Дошкільний підрозділ

Тиждень права 

Всеукраїнський тиждень права в групі «Бджілка» пройшов цікаво та змістовно. Діти ознайомились з правами людини,поглибили свої знання про норми поведінкив різних життєвих ситуаціях, що сприяло формуванню етичних уявлень гуманних почуттів так як правове виховання розпочинається в сімї з усвідомлення дитиною своїх прав та обовязків щодо членів родини, сімейних традицій та цінностей, вихователі дитсадка продовжують цю роботу.

Вихователь старшої групи Ганзюк В.В. провела заняття –свято « Квітка права», ігри –інтервю « Мої права в дитсадку та вдома»,  виставку малюнків на тему «Усі діти мають право на збереження сімейного звязку» та бесіду з дітьми «Обовязки та права – усьому голова».

Цікавим та насиченим був тиждень Прав людини для малюків другої молодшої групи. В ході занять та у повсякденній діяльності вихователі допомагали дітям осмислити свої елементарні права: право на життя та здоров'я, ім'я, родину, турботу батьків,  право на розвиток, освіту, відпочинок, та дозвілля, тощо.

Вели бесіду про право дитині на здоров'я разом з медичною сестрою, Іриною Якимівною. Вона розповіла діткам про заходити, направлені на збереження здоров'я. Не оминули важливої теми: дотримання правил протиепідемічної безпеки.

« Повір у себе» 

  В рамках проведення  щорічного фестивалю дитячої творчості «Повір у себе» в Уманському НВК №17  у середу 2 грудня  педагогом - організатором Іщенко В.П. та вчителем  образотворчого мистецтва Козиненко Т.М. було організовано виставку творчих робіт талановитої  юної художниці, учениці 7 класу  - Олійник Анастасії. 

ДИТЯЧИЙ ГУРТ – ЦЕ ЧУДОВО! 

Учнівське самоврядування НВК №17 долучилися до міського челенджу «Дитячий гурт - це чудово!»